

Ha a Vásárcsarnokba járok mindig veszek 4-5 db libanyakat (2 kacsacombot, 1 csirkemellet, 60-70 dkg csirkmájat, nagyobb ünnepekre libamájat) A belevalókat felkockázom, összekeverem 3-4 tojás sárgájával, sóval, durvára tört színes borssal, vágott petrezselyemmel, kicsi őrölt köménnyel, 1-2 ek (szükség szerint) zsemlemorzsával.. Jól összegyúrom és megtöltöm a megpucolt, mosott nyakbőröket. A vékonyabb végét spárgával kötözöm, a másikat hústűvel tűzöm
Egyenként zacskózom és mehet a fagyasztóba. Ha kell gyorsan kiveszem és úgy fagyosan kb. 40-50 perc alatt pirosra sütöm úgy 160 oC légkeverésen. Lehűtöm és szeletelem.
Nálunk a CBA-ban majdnem mindig lehet kapni (nem tudom mi a neve) göngyölt ropogósra sült hasaalja szalonnát. Ezzel csak annyi a tennivaló, hogy szeleteljük és mehet is a tálra. Mehet még rá kolbász, paprikás szalámi (én mindig Békéscsabáról hozatok igazi házit).
Nem szoktam túldíszített tálakat csinálni, mert azért gyakran az autentikus dolgoknak vagyok a híve.
A salátával sem bíbelődök nagyon, veszek két nagy falakkon jófajta majonézt, egy nagy zacskó franciasaláta alapot (mirelit), a keveréket előfőzöm, lehűtöm és összekeverem az egyik majonézzel. 10-15 tojást megfőzök, tojásszeletelővel felkarikázom, ezeket is összekeverem majonézzel.
3 megjegyzés:
Szia! A göngyölt ropogósra sütött hasaalja szalonna neve: PÖRC :) Mi is nagyon szeretjük.
Kedves Kati!
Drukkolok neked tortaügyben, de elnézve az eddig készített tortáidat, szerintem nem lesz probléma! :) Sok sikert!
Kati! az jutott itt eszembe - a blogodon barangolva-, hogy vagy a vásárcsarnokot, vagy egy pár libanyakat postázz nekem, merthogy nagyom imádjuk töltve, főleg hidegen felszeletelve :) :)
Olyan étvágygerjesztő a hidegtálad, hogy indulok is reggelizni.
Megjegyzés küldése