Születésnapra csináltam hidegtálat, ebből ragadtam ki egy kis részletet.
A tarját jó alaposan megtűzdeltem fokhagymával, spárgával megkötöztem, hogy szép formája legyen a szeletelésnél. Sóztam. Serpenyőbe hirtelen pirosra sütöttem mindkét oldalát, majd kacsasütő tálba raktam némi zsírra és egy bögrényi vizet is öntöttem alá, lefedtem és közepes hőfokon kb. másfél órát sütöttem, majd felvettem melegebbre és készre sütöttem. Akkor jó, amikor finom puha.
Amikor kisült, áttettem egy deszkára és hogy tudományos alapra helyezem a dolgot, 3 db lexikonnal préseltem. Persze a lexikonok alatt is volt még egy deszka és azon egy konyharuha. Amikor kihűlt, deszkástól betettem a hűtőbe, de a felette levő deszkára még, biztos-ami biztos egy réz mozsarat tettem.
Másnap öröm volt szeletelni, de méginkább enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése