
Fél kiló nagyszemű babot előző nap hideg vízbe áztatunk.
Pörköltalapot készítek, erre teszem rá az apróra vágott húsokat (ki milyet szeret), darabolt sertésbőrt és legalább 2 körmöt is főzök bele az íze és a leves állagjavítása miatt. Felöntöm vízzel, Ízvarázzsal, köménymaggal, borssal, kis sóval ízesítem.
A babot külön edénybe főzöm meg, mert nem tudom mennyire öreg (só nélkül)
Amikor a húsok már puhulnak beleteszem az apróra vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé).
Ha már minden kellőképpen megpuhult, beleteszem a babot a levesbe a levével együtt, kóstolom és utána ízesítem. 2-3 ek. jófajta pirospaprikát keverek bele. Összeforraljuk még egyszer és tálalható. Aki szereti kínáljunk hozzá friss csilipaprikát (vagy ami csípős van otthon).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése