
A csuszatésztát sós vízbe feltettem főzni. A tepsit jó alaposan kikentem kacsazsírral. A megfőtt tésztát leszűrtem, egy tálba borítottam, összekevertem túróval, jó sok, tojássárgákkal dúsított tejföllel (kóstoljuk meg, hátha kell még rá só). Az egészet a tepsibe zúdítottam, a tetejét jó alaposan meglocsoltam a maradék tejföllel. Lefóliáztam, hűtőbe tettem másnapig.
A sütőt előmelegítettem 150 oC-ra és "másnapos" csuszánkat kb. 40 percig sütöttem, majd a tűzhely hőfokát grillre tettem, hogy a teteje kicsit pikkelyes legyen. Füstölt szalonnát felkockáztam, ropogósra sütöttem, megszórtam a tészta tetejét, de tálkába még tettem mellé, hátha valakinek ez kevés lesz.
Hűtőbe 2-3 napig is eláll,de fagyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése