Szóval a lángos,. én így csinálom, olyan pikk-pakk.
A másfél kg. lisztbe belekevertem 2 ek sót, 4 csomag express élesztőt és annyi langyos vizzel dolgoztam ki, hogy jó pihe-puha tésztát kapjak. Simára dögönyöztem, sőt még csapkodtam is, már amennyire ezt a - számomra - nem kis mennyiségű tömeget lehetett. Megliszteztem egy kicsit a tetejét és letakartam. Hagytam a konyhaasztalon kelni (csak 15 perc!!!). Alaposan megliszteztem a munkafelületet és erre öntöttem ki a tésztát, amennyire lehetett négyzet alakúra nyomkodtam a kezemmel, a pizzavágóval kb. 10x10 cm-es kockákra vágtam. Azért nem szaggattam kerekre, mert mindig van maradék és még a maradéknak is van maradéka. Így is lángos, úgy is lángos. Ez haladósabb. Hagytam még úgy negyedórát kelni. Majd a felforrósitott olajba tettetm kettessével, úgy hogy a szép kis négyszögeket ismeretlen formájúra huzkodtam szét.
Mindkét oldalukat pirosra sütöttem és konyhai papírtörlővel kibélelt tepsibe rakosgattam őket élükre állítva, szép sorjába. Hozzá, tejfölt, reszelt sajtot és fokhagymát adtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése