GIBALLA KATALIN "Villám" KONYHÁJA Kedves Látogató! Itt tekintheted meg a receptes "könyvemet"! Ezt a blogot nem azoknak készítettem akik az újdonságokat, különleges ételeket, süteményeket keresik, hanem akik elfoglaltságuk- vagy kényelmi szempont miatt a gyorsan elő- és elkészíthető fogásokat szeretnének az asztalra tenni. Tudom, a receptjeim nem túl diétásak, de vallom, hogy együnk mindenből, amit szeretünk, szem előtt tartva a mértékletességet.
2012. december 22., szombat
Pisztácia torta
Ezt a tortát is Karácsonyra csináltam.
Most Zilah tortaformát használtam, amibe 5 tojásból készült piskótatésztát sütöttem.
(5 tojás sárgája, 5 ek. porcukor, a tojásfehérje felvert habja, 5 ek. rétesliszt.)
A krémhez kikavartam 20 dkg vajat, fél liter felvert tejszínből 3-4 evőkanállal tettem bele, ízlés szerint vaníliás cukor, nagyon apróra darált (kb. 10 dkg. pisztáciát is belekevertem és 1 ek. pisztácia pasztát (elhagyható), 2-3 csepp zöld mandulaaromával ízesítettem még. A kihűlt piskóta kis mélyedésibe dekor-fecskendővel belenyomtam a megfelelő adagokat. A maradék tejszín, a mélyedések széleihez került, szintén dekor-fecskendővel. Készen kapható marcián szirmokkal és durvára darált pisztáciával dekoráltam. A közepébe zöld koktélcseresznyékbe szúrt ostyarózsa került. 70 perc alatt kész voltam vele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése