2012. december 11., kedd

"Mandulás" tiramisu torta, akár karácsonyra is.


Posted by PicasaA zöld linzer után elhatároztam, hogy most zöld tiramisutortát csinálok
A mandula és a kávé-rum kedvelik egymást, ezért nem volt gond az ízek kombinálásával, ezért a szokásos rumoskávéba mártogattam a babapiskótákat, amivel kibéleltem egy jénai sütőtálat. A krémet (vaníliakrém (jó a puding is), vaj-zöld mandula aroma keveréke) rákentem az első sor babapiskótára, majd jött a második megmártogatott sor. Erre került mér egy sor krém, majd jött a tejszínhabrózsácska díszítgetés. Ha zöld, akkor már legyen zöld. Pisztáciát daráltam, ezzel szórtam be a hófehér tejszínhabot. A dekoráció kicsit csáléra sikerült, de nálam előfordul az ilyesmi.
Nem kell piskótát kevergetni (nem mintha nagy dolog lenne), sütögetni, mégis egy igazi új ízt kapunk, a szokásos tiramisu helyett, ami ugyan tényleg nagyon finom, de valami novum is kell néha.

1 megjegyzés:

Kati írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.