GIBALLA KATALIN "Villám" KONYHÁJA Kedves Látogató! Itt tekintheted meg a receptes "könyvemet"! Ezt a blogot nem azoknak készítettem akik az újdonságokat, különleges ételeket, süteményeket keresik, hanem akik elfoglaltságuk- vagy kényelmi szempont miatt a gyorsan elő- és elkészíthető fogásokat szeretnének az asztalra tenni. Tudom, a receptjeim nem túl diétásak, de vallom, hogy együnk mindenből, amit szeretünk, szem előtt tartva a mértékletességet.
2013. február 13., szerda
Krémes kétféleképpen, gyors kivitelezés
Sütöttem egy kapcsos téglalap alakú tepsibe vékony piskótát. A készen habható krémes krémport 1 perc alatt kikevertem és a kihűlt piskótára kentem. Felére felvert tejszínhabot kentem, Leveles tésztából kis háromszögeket vágtam, megszurkáltam, kisütöttem, a vastagabb végét olvasztott étcsokiba mártottam és a nem tejszínhabos felét kis kockákra jelöltem kés hegyével és mind kocka szélére nyomtam egy pötty tejszínhabot, erre fektettem rá a leveles tészta darabokat. Fínomam megszórtam vaníliás porcukorral. Egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap kockáka vágtam.
Ez a krémpor nem egy műanyag ízű valami, hanem nagyon finom vanília ízű és nagyon jól szeletelhető. Az egész a brüsszeli krémeshez hasonló, annak van piskóta alapja.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése