2012. november 20., kedd

Karácsonyi kávégolyók


 A golyókat (vagy ahogy én hívom, golyóbisokat) minden advent elején megcsinálom, mert a magas vajtartalmú linzerekből több-kevesebb esik áldozatul, amiket golyókká változtatok.
A sérült linzerdarabokat ledarálom konyhai gyorsörlőn, keverem vajjal, sok kakaóval, kávépasztával (vagy nagyon erős feketekávé), mandulapasztával (vagy mandulaaroma, mandulalikőr), írkrém asztával (vagy ír krémlikőr).
Az összegyúrt tésztából golyókat göngyörgetek, beleforgatom a spájzban található "bármibe", amit találok.
Nagyon finom, elálló. jó sok lett, úgy, hogy menekítettem a spájzba, elcsomagolva, a linzereknek megfelelő módon.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Jó ötlet, és szép mutatósak is! És persze finomak is lehetnek :)