2012. április 19., csütörtök

gnocci (nudli)


Posted by PicasaHa marad ki főtt krumpli
vagy gnoccit vagy gombócot csinálok belőle. Jelen esetben az előbbit.
Olyan gyorsan megvan és a fagyasztóba tálcára kiterítve fagyasztva, majd zacskóba téve mindig annyit veszek ki belőle amennyi szükséges. Ugyanígy járok el a rántott hússal, zellerrel, stb.
A meglangyosított főtt krumplit sóval, kevés tejjel mixerre simára keverem, beleteszek annyi lisztet és 1-2 ek. búzadarát, tojássárgáját, 1 mk. sütőport hogy egy ne túl kemény masszát kapjak.
Formázom, forrásba levő vízbe addig főzöm, amíg fel nem jön a tetejére. Deszkára szedem, kihűlés után tálcázom.
Esszük tejföllel összerotyogtatva, kevés vajat hozzátéve pirított zsemlemorzsával, vaníliás cukros tejbe felmelegítve, a tejet vajjal besűrítve (így egy finom vanília mártást kapunk, lekvárral.

Nincsenek megjegyzések: