2012. június 20., szerda

paprikás csirke


Posted by PicasaA parikás csirkét
most mellehús szeletekből csináltam, de be tettem mellé főni a feldarabolt csontját is, mert így sokkal finomabb lesz.
Pörköltalapot készítettem, amire  rátettem a csontokat és a husikat, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
Kevés sóval, ételzízeítővel, csipet köménymaggal, borssal, ici-pici őrölt csilivel  fűszereztem. Amikor a szaft a zsírját feladta annyi őrölt pirospaprikát (természetesen házit) tettem rá,  hogy szép színe legyen. Mikor puha lett a hús, tejfölös habarást kevertem bele. Kóstoljuk meg és ha szükséges fűszerezhetjük. Forraljunk rajta egyet és kész is.
Nokedlit adtam hozzá (én rétesliszttel csinálom).

Nincsenek megjegyzések: