2012. március 1., csütörtök

Giballa Katalin konyhája: Babgulyás


Posted by PicasaEgy jó nagy fezékhoz

Fél kiló nagyszemű babot előző nap hideg vízbe áztatunk. 
Pörköltalapot készítek, erre teszem rá az apróra vágott húsokat (ki milyet szeret), darabolt sertésbőrt és legalább 2 körmöt is főzök bele az íze és a leves állagjavítása miatt. Felöntöm vízzel, Ízvarázzsal, köménymaggal, borssal, kis sóval ízesítem.
A babot külön edénybe főzöm meg, mert nem tudom mennyire öreg (só nélkül)

Amikor a húsok már puhulnak beleteszem az apróra vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé).

Ha már minden kellőképpen megpuhult, beleteszem a babot a levesbe a levével együtt, kóstolom és utána ízesítem.  2-3 ek. jófajta pirospaprikát keverek bele. Összeforraljuk még egyszer és tálalható. Aki szereti kínáljunk hozzá friss csilipaprikát (vagy ami csípős van otthon).

Nincsenek megjegyzések: