2012. március 2., péntek

Giballa Kati konyhája: karamellás tiramisu, én módomon

2 csomag karamellás pudingport az előírásnak megfelelően cukor nélkül megfőzöm, lehűtöm.
1 liter cukrásztejszínt (ez cukrozott) kemény habbá verek és felét összekeverem a kihűlt pudinggal, 2 ek. karamellpasztát, 4 kk. vaníliakivonatot adok hozzá, kóstolom és ha szükséges még cukorral, vagy vaníliás cukorral ízesítem.
Karamellás tiramisunak előkészítek egy szép nagy jénai sütőtálat.
A tál alját kirakom rumoskávéba mártott babapiskótával, az előkészített krémet rásimítom és jön az újabb sor mártogatott babapiskóta, amire a félretett tejszínt kanalazzuk.
15 dkg kristálycukrot karamellizálunk, ha szép aranybarna lesz, olajozott alufóliára  öntjük, hagyjuk dermedni. Hűlés  után összetördeljük és aprítógéppel ledaráljuk.Az aranysárga karamell kristályokkal szórjuk meg a tejszín tetejét.
Én olasz tejkaramellával és ostyarózsával dekoráltam, de mindenki kedve szerint.

Nincsenek megjegyzések: