2012. március 10., szombat

Giballa Katalin konyhája: Madártej

 15 dkg mazsolát  jófajta rumba áztatok.  2 liter tejet felforralok vaníliás cukorral, vanília porral és teszek még hozzá 1 ek. vanília pasztát is (szeretem cifrázni). 8 tojás sárgáját kikevertem fél csomag vaníliás pudingporral, 1 kis doboz ételsűrítő krémmel.
A tojások habját keményre felverem és a forrásba lévő tejbe adagolom egy  evőkanállal, leszűröm őket és félreteszem.
A tojássárgás keveréket hőkiegyenlitem (2 merőkanál forró tejet a tojássárgájába öntök és jól összekeverem), majd a forrásba lévő lassan belecsorgatom, közbe habverővel keverem. Egy forrás után a gázt lezárom. Sűrűbb krémet kapok mint egy "normális" madártej, de nekünk így finomabb.
Tálkákba szedem, a tetejére teszem a habgaluskákat, jó sok rumos mazsolával megszórom és  hogy tetézzem, frissen pirított mandulaszirmokkal hintem meg.
Ha már nem meleg hűtőbe teszem, de azért megkóstolgatom, mert nem birok magammal.

Nincsenek megjegyzések: