GibKat konyhája

GIBALLA KATALIN "Villám" KONYHÁJA Kedves Látogató! Itt tekintheted meg a receptes "könyvemet"! Ezt a blogot nem azoknak készítettem akik az újdonságokat, különleges ételeket, süteményeket keresik, hanem akik elfoglaltságuk- vagy kényelmi szempont miatt a gyorsan elő- és elkészíthető fogásokat szeretnének az asztalra tenni. Tudom, a receptjeim nem túl diétásak, de vallom, hogy együnk mindenből, amit szeretünk, szem előtt tartva a mértékletességet.

2012. március 3., szombat

FTÓ

Sütési előkészület

Bejegyezte: Kati dátum: 11:55
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás az X-enMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

http://gibkatkonyhaja@blogspot.com

Az elmúlt év gasztronómiai "terméséből" egy csipet. A sütés-főzés kikapcsol, inspirál, na jó mondjuk hogy szenvedély, de nevezhetjük mániának is (természetesen nem a szó patológiás értelmében :))))

Giballa Katalin "villám" konyhája

Népszerű bejegyzések

  • Lapocka rántva
     Hát megmondom őszintén, eddig én még lapockát nem rántottam ki. De pörköltnek vettem egy szép nagy darab világos, feltehetően fiatal disznó...
  • Giballa Katalin konyhája: Szűzpecsenye rántva
    A szűzpecsenyét megmossuk, kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kloffoljuk, sózzuk. A panírozáskor a tojásokba szoktam kicsi  olajat, vagy ki...
  • Leveles rétes Giballa Kati konyhájából
    Leveles  rétestésztát csinálunk egyszerűsített módon, ez igen gyorsan megvan. 40 dkg lisztet 1 tk. sóval, 3 ek porcukorral, 2 tojás s...
  • Tarhonyás csirke
     A tarhonyás csirkét drága nagymamámtól tanultam, ez egy igazi alföldi étel. Régen a szegény emberek étele volt, csak éppen hús nélkül, E...
  • Sonkás hasé
    A sonkás hasé ugyanolyan tésztából készült, mint a sajtos maszkarponés.  Az enyhén füstölt sonkát apróra daraboltam, ledaráltam. Összekeve...
  • Sült csirkecomb
    Serpenyőbe kacszsírt teszek (úgy két harántujjnyit), felhevítem, majd a besózott combokat bőrös részével lefele a forró zsírba teszem, hagyo...
  • Giballa Katalin konyhája: tojásos tészta
    Az egyike a leggyorsabb, finom, húsmentes ételeknek. 1 csomag széles metéltet (vagy tetszés szerinti tésztát) kifőzünk lobogó sós vízbe. Én...
  • Rakott hús.
    Ezt az ételnek a "nemistudommiez" nevet adtam.  A rakott húst már megint egy "maradék" megtalálása után csináltam meg....
  • Lekváros kifli
    Előkészítés Frissen sült "pihe-puha lágyság" Sütés előtt tepsibe Ilona napra nem tortát sütöttem, hanem ami inkább kö...
  • Körtebefőtt
    Ezt a körtebefőttet még tavaly tettem el tartósítószer nélkül. Az elkészült befőttet alufóliával becsavarva tettem a kamrapolcra és ilyen g...

Blogarchívum

  • ►  2013 (7)
    • ►  február (7)
  • ▼  2012 (181)
    • ►  december (5)
    • ►  november (11)
    • ►  október (6)
    • ►  szeptember (10)
    • ►  augusztus (18)
    • ►  július (17)
    • ►  június (17)
    • ►  május (19)
    • ►  április (11)
    • ▼  március (45)
      • Néhány Nigella recept, videoval válogassatok
      • Példaképem, Nigella a könnyed és gyors ételek "sz...
      • Lekváros bukta
      • 55.gif Feltöltve: 2012-02-25 06:10:12...
      • Nagy szalonnahatározó
      • FOTÓ: Hugom málnatortája és hatlaposa
      • Töpörtyűs leveles-hájas
      • Sonkás hasé
      • sajtos-maszkarpones leveles tészta
      • Délután a teraszon
      • Giballa Katalin konyhája: Tepsis túróscsusza
      • FOTÓ
      • Giballa Katalin konyhája: Sült csirkecomb, csirkem...
      • Giballa Kstalin konyhája: Túrós bukta
      • Ünnepi desszertasztal
      • részletek fűszerpolcomról
      • Giballa Katalin konyhája: Szűzpecsenye rántva
      • Fagyi ízű cukor FOTÓ
      • Energiát adó reggeli :))))
      • Giballa Katalin konyhája: Bundáskenyér
      • Egy kis tavasz
      • Giballa Katalin konyhája: Madártej
      • Giballa Katalin konyhája : Rizibizi minálunk
      • Giballa Katalin konyhája: Sütési előkészületek
      • Gyümölcsök (FOTÓ)
      • Giballa Katalin konyhája: Marsall máj
      • Giballa Katalin konyhája: tojásos tészta
      • Legkedvesebb konyhai fűszereimből néhány ( alkoho...
      • Giballa Katalon konyhája_Tepsis husi még egyszer
      • Esküvőre készítettem, mindenféle.......
      • FTÓ
      • Kacsamáj
      • Délutáni kávézás
      • Tócsi
      • Habcsók
      • Giballa Kati konyhája: karamellás tiramisu, én mód...
      • Túrós csusza, töpörtyűvel
      • bogrács
      • Testvérem - Editke - töltött dagadója
      • Giballa Katalin konyhája: Rákóczi túrós
      • Giballa Katalin konyhája: Babgulyás
      • Giballa Katalin konyhája: Túrófánk
      • Giballa Katalin konyhája: Csirkemájjal töltött tarja
      • FOTÓ
      • Velőscsont
    • ►  február (22)

Magamról

Saját fotó
Kati
Mondásom: A csili fogyaszt, csak nem engem. Magamról talán a ebben a rovatban a legfontosabb, az un. gasztromániám, ami szerintem genetikus. A konyhámban a vanília illat, a sült hús és libatöpörtyű, kelt tészta, néha a fokhagyma illata felváltva változik. Ha éppen nem sütök valamit, gondolataimban már a következőt tervezem, "agyilag" komponálom. Példaképem a drága nagymamám, akivel hála Istennek sok időt tudtunk együtt tölteni, egészen 102 éves koráig. Igyekszem, de mindig rájövök, hogy csak legfeljebb halvány utánzata vagyok őneki. De a sütés-főzés szenvedélye kb. egyezik. Az ő tiszteletére nyitottam a blogot, az ő süteményeit, ételeit kombinálom a a "vízöntő gondolkodásommal". Persze néhány saját ötletet is próbálok beleadni. Nem vagyok egy méricskézős típus, mindig a készitendő sütemény, tészta állaga a legfontosabb számomra. Sok újat nem fogok mutatni, de esetleg találtok olyat, amit biztosan szívesen elkészítetek. A célom, gyorsan, egyszerűen finomat az asztalra! (FOTÓK: Giballa Katalin)
Teljes profil megtekintése

Powered By Blogger

Népszerű bejegyzések

  • Lapocka rántva
     Hát megmondom őszintén, eddig én még lapockát nem rántottam ki. De pörköltnek vettem egy szép nagy darab világos, feltehetően fiatal disznó...
  • Giballa Katalin konyhája: Szűzpecsenye rántva
    A szűzpecsenyét megmossuk, kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kloffoljuk, sózzuk. A panírozáskor a tojásokba szoktam kicsi  olajat, vagy ki...
  • Leveles rétes Giballa Kati konyhájából
    Leveles  rétestésztát csinálunk egyszerűsített módon, ez igen gyorsan megvan. 40 dkg lisztet 1 tk. sóval, 3 ek porcukorral, 2 tojás s...
  • Tarhonyás csirke
     A tarhonyás csirkét drága nagymamámtól tanultam, ez egy igazi alföldi étel. Régen a szegény emberek étele volt, csak éppen hús nélkül, E...
  • Sonkás hasé
    A sonkás hasé ugyanolyan tésztából készült, mint a sajtos maszkarponés.  Az enyhén füstölt sonkát apróra daraboltam, ledaráltam. Összekeve...
  • Sült csirkecomb
    Serpenyőbe kacszsírt teszek (úgy két harántujjnyit), felhevítem, majd a besózott combokat bőrös részével lefele a forró zsírba teszem, hagyo...
  • Giballa Katalin konyhája: tojásos tészta
    Az egyike a leggyorsabb, finom, húsmentes ételeknek. 1 csomag széles metéltet (vagy tetszés szerinti tésztát) kifőzünk lobogó sós vízbe. Én...
  • Rakott hús.
    Ezt az ételnek a "nemistudommiez" nevet adtam.  A rakott húst már megint egy "maradék" megtalálása után csináltam meg....
  • Lekváros kifli
    Előkészítés Frissen sült "pihe-puha lágyság" Sütés előtt tepsibe Ilona napra nem tortát sütöttem, hanem ami inkább kö...
  • Körtebefőtt
    Ezt a körtebefőttet még tavaly tettem el tartósítószer nélkül. Az elkészült befőttet alufóliával becsavarva tettem a kamrapolcra és ilyen g...

Összes oldalmegjelenítés

Népszerű bejegyzések

  • Lapocka rántva
     Hát megmondom őszintén, eddig én még lapockát nem rántottam ki. De pörköltnek vettem egy szép nagy darab világos, feltehetően fiatal disznó...
  • Giballa Katalin konyhája: Szűzpecsenye rántva
    A szűzpecsenyét megmossuk, kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kloffoljuk, sózzuk. A panírozáskor a tojásokba szoktam kicsi  olajat, vagy ki...
  • Leveles rétes Giballa Kati konyhájából
    Leveles  rétestésztát csinálunk egyszerűsített módon, ez igen gyorsan megvan. 40 dkg lisztet 1 tk. sóval, 3 ek porcukorral, 2 tojás s...
  • Tarhonyás csirke
     A tarhonyás csirkét drága nagymamámtól tanultam, ez egy igazi alföldi étel. Régen a szegény emberek étele volt, csak éppen hús nélkül, E...
  • Sonkás hasé
    A sonkás hasé ugyanolyan tésztából készült, mint a sajtos maszkarponés.  Az enyhén füstölt sonkát apróra daraboltam, ledaráltam. Összekeve...
  • Sült csirkecomb
    Serpenyőbe kacszsírt teszek (úgy két harántujjnyit), felhevítem, majd a besózott combokat bőrös részével lefele a forró zsírba teszem, hagyo...
  • Giballa Katalin konyhája: tojásos tészta
    Az egyike a leggyorsabb, finom, húsmentes ételeknek. 1 csomag széles metéltet (vagy tetszés szerinti tésztát) kifőzünk lobogó sós vízbe. Én...
  • Rakott hús.
    Ezt az ételnek a "nemistudommiez" nevet adtam.  A rakott húst már megint egy "maradék" megtalálása után csináltam meg....
  • Lekváros kifli
    Előkészítés Frissen sült "pihe-puha lágyság" Sütés előtt tepsibe Ilona napra nem tortát sütöttem, hanem ami inkább kö...
  • Körtebefőtt
    Ezt a körtebefőttet még tavaly tettem el tartósítószer nélkül. Az elkészült befőttet alufóliával becsavarva tettem a kamrapolcra és ilyen g...

Keresés ebben a blogban

Translate

Az oldalakon megjelent képeket, csak a forrás megemlítésével, vagy engedéllyel lehet felhasználni.. Vízjel téma. Üzemeltető: Blogger.