2012. augusztus 22., szerda

húsleves




Ha van többféle húsleves "alkatrészem"' és van kiknek egy jó nagy adagot főzni, akkor többféle leveshúsból állítom össze. Jelen esetben elsőnek ment a fazékba a húsos disznócsont, ezt követte a kacsafarhát, zúzák, szívek és csirkelábak. Mindég egy egy kicsit később teszem bele a zöldségeket, mert nem szeretem ha szétfőnek.Ja.... és jön a húslevesből kimaradhatatlan sáfrány, had aranyoljon levesünk.
Szép lassan hagyom főni, hogy ne legyen zavaros.
Ha már finom az íze, leszűröm néha grízgaluskát csinálok (ami vagy sikerül, vagy nem), most inkább biztosra mentem, jó kis bolti cérnametéltet ehettek a vendégek. A levesben lévő húsos csontokat tejesen titkosan a konyhába külön elkéri  a ki-ki osonó vendégsereg egy-egy tagja és ott rögtön neki is lát olyan lovagkirály éttermes módra.

Nincsenek megjegyzések: