2012. augusztus 19., vasárnap

Kacsatöpörtyű


A bőrös hájat gondosan megtisztítom, alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
Kb. 4x4 cm-es darabokra vágom (ill. csak szeretném vágni, de mindig olyan összevissza sikerül :))), egyébként van egy igen jó ollóm, azzal darabolom és szinte gyerekjáték. Teflonedénybe gyors tűzön "zörgősre" sütöm kb. 25  perc alatt, de ez függ a mennyiségtől is. Kihűlés után befőttes üvegbe tárolom. Ha marad lefagyasztom és a későbbiekben töpörtyűs pogácsához felhasználom.
Bevallom pironkodva, hogy egyre többször használom - kicsit mellőzve az olajat - a zsiradékját főzéshez.
A jó minőségű olajak most már szinte aranyárba kaphatók, de szerintem az ár még mindig nem biztosítja a minőséget, az olcsó meg ki tudja..... miből is készül?

Nincsenek megjegyzések: