2012. augusztus 29., szerda

Tejfölös, túrós tészta tepsiben sütve


Erre mondják, hogy "egyszerű, mint a pofon". Kifőzzük a tetszés szerint, ill. ami éppen otthon található tésztát, jó alaposan kizsírozott tepsibe önjük leszűrés után, rámorzsáljuk a túrót, jó alaposan meglocsoljuk tejföllel (nekem mostanában a Natura lett a favorit, ami a gyerekkoromat hozza vissza kicsit), két kanállal összeforgatjuk az egészet és még pár kanál tejfölt elkenünk a tetején, mintha valami sütemény vonnánk be mázzal. Közepes hőfokon kezdjük el sütni, amikor már kicsit "színesedik" a teteje, 200 oC-ra veszem a villanytűzhelyt (légkeverés) és addig sütöm még el nem érem a barna-aranyszínű hatást a fehér tejfölön.
Ha kivettük ne vágjuk rögtön, de 5-10 perc pihentetés után már takarok kockákat lehet belőle kivenni, egyébként egy szétesett kupac lesz a tányérunkon, bár az ízhatás nem változik. (Én sem vagyok mindig türelmes.) Lehet rá sajtot is reszelni, de szerintem az egy másik recept, egész más lesz tőle ételünk karaktere.
Ez így lágy, olvad a szánkban, szóval olyan selymes.....
Kérek minden kedves blog olvasót (aki látja), hogy szavazzon a Kati Panzióra. Az alábbi linkre kattintva a szálláshely oldalán kicsit lefele görgetve megtalálható a "Szavazok a szálláshelyre" embléma, arra klikkelve csak fél percet vesz igénybe. Köszönöm azoknak aki szánnak rá pár percet. http://szallas.hu/kati-panzio-torokbalint

Nincsenek megjegyzések: