2012. május 12., szombat

Paprikás krumpli

 A paprikás krumpli
a tegnapi tésztás ebédünk után jó gondolatnak bizonyult. Nem csinálom túl gyakran, de néha jólesik.

Először a pörköltalapot csinálom meg.
Másfél kilónyi krumplihoz:
3 db zöldpaprikát, egy közepes paradicsomot apróra vágok. Egy közepes fej vöröshagymát egy ek. zsíron csak kicsit megpirítom  kevés füstölt szalonnával  együtt,  rádobom a paprika-paradicsom darabkákat, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje és nagy lángon forralom, háromszor hagyom a vizet visszaforrni (mert közben szaporítom) és rádobom a nagyobb hasábokra vágott krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, a gázt változatlanul nagy lángon hagyom, mert csak így lesz jó sűrű a szaftja. Fűszerezem sóval, ízvarázs ételízesítővel, frissen őrölt borssal és csilivel, majd egy púpos házi pirospaprikát is teszek rá.
Amikor a krumpli már félig puha, beleteszem a karikára vágott virslit, lecsókolbászt, krinolint. Azért cifráztam itt annyi félével, mert mindenből csak egy kevés volt itthon, de ez  nem rontott rajta, sőt mindenki azt csipkedte ki magának, amelyiket éppen szereti. Én mellé még főztem néhány darab házikolbászt is, mert nem szeretjük, ha a a paprikás íze túl füstölt ízű.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: