2012. május 22., kedd

Pohárkrém


Posted by Picasa5 tojásból piskótát süttötem
Akkora négyzeteket daraboltam, hogy a kis talpas poharak alját ki tudjam bélelni.
Egész eperszemekből, cukorral lekvárt főztem, de inkább csak annyi ideig, hogy a cukor besűrűsödjön, szirupossá váljon, az eperszemeket nem főztem szét.  Amikor kihűlt egy eresztésnyi epelikőrt adtam hozzá.
A pohárkákba rakott piskótákra elosztottam a lekvár felét, majd vaníliakrémet tettem  rá, erre ismét jön a másik fele az epres öntetnek. Erre ismét kis vaníliakrém, majd keményre vert cukrásztejszínt kanalaztam, mintegy megkoronázva az egészet. Na jó, mégy egy kis csillámport is adagoltam, olyasmi színűt, ami harmonizált az eper csodaszép színével.

Nincsenek megjegyzések: