Sonkás tésztát
nem is csináltunk még itthon, de valahol már ettem régen,úgy gondoltam, hogy időnként a hétköznapi ételekbe is kell nálunk egy kis frissítés.
Volt még a fagyasztóba igazi "parasztsonka" darabka, ez kiváló volt hozzá.
Olasz tésztát használok általában, így ehhez a műhöz is Itália szélesmetéltjét vettem célba.
Egy csomag tésztát sós, kissé olajos vízbe feltettem főzni. Amíg főtt a sonkát apróra kockáztam, egy nagyobb serpenyőbe kacsazsírt tettem, ezen forgattam át a sonkát. Nem igazán pirítottam, inkább csak "megfuttattam" benne, hogy a zsiradék vegye át a sonka finom enyhén füstös ízét és a kiváló aromáját.
A leszűrt tésztát a sonkás zsiradékra borítottam és két kanállal szép komótos élvezettel összekevertem.
Nagyon egyszerű ebéd, mondhatni semmitmondó, de most nem cseréltem volna el egy szép szelet bélszínre sem.
nem is csináltunk még itthon, de valahol már ettem régen,úgy gondoltam, hogy időnként a hétköznapi ételekbe is kell nálunk egy kis frissítés.
Volt még a fagyasztóba igazi "parasztsonka" darabka, ez kiváló volt hozzá.
Olasz tésztát használok általában, így ehhez a műhöz is Itália szélesmetéltjét vettem célba.
Egy csomag tésztát sós, kissé olajos vízbe feltettem főzni. Amíg főtt a sonkát apróra kockáztam, egy nagyobb serpenyőbe kacsazsírt tettem, ezen forgattam át a sonkát. Nem igazán pirítottam, inkább csak "megfuttattam" benne, hogy a zsiradék vegye át a sonka finom enyhén füstös ízét és a kiváló aromáját.
A leszűrt tésztát a sonkás zsiradékra borítottam és két kanállal szép komótos élvezettel összekevertem.
Nagyon egyszerű ebéd, mondhatni semmitmondó, de most nem cseréltem volna el egy szép szelet bélszínre sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése