2012. február 28., kedd

Citromtorta


Ez egy szintén gyorsan elkészíthető citromtorta.
Kivajazunk vagy olajozunk, beszórjuk édes morzsával , vagy liszttel egy püspökkenyérformát.

6 tojást kettéválasztunk. A sárgáját 6 ek. porcukorral, csipet sóval 1 kk. sütőporral fehéredésig keverünk, majd hozzáadunk 6 ek. réteslisztet és 1 jó ek-nyi étolajat.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, összeforgatjuk a tojássárgás masszával.

A formába öntjük. 150 oC-ra (légkeverés) előmelegített sütőbe kb. 20 percig (tűpróba) sütjük.

Elkészítjük a krémet:
1/2 liter felvert cukrásztejszínhez (ez már cukrozott) hozzáadjuk 1 citrom kifacsart levét, 3 csomag citromos cukrot (Corába vettem), 2 kk. vaníliakivonatot, majd kóstolás után ízlés szerint utána lehet cukrozni.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, a krém egy részével megtöltjük, a többivel kívül bekenjük, habrózsákkal díszitjük.
Fél citromot gerezdekre szedem és 2 ek. cukorral karamellizálom, ha kihűltek a süteményre rakosgatom.
és piros kotélcsereszenyét és durvára vágott pisztáciát teszek rá. Tartsuk pár órát hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések: