2012. február 28., kedd

Giballa Katalin konyhája: Rakott karfiol

Egy nagy fej karfiolt rózsáira szedem, folyóvíz alatt átmosom, enyhén sós vízbe félig megfőzöm. Leszűröm.
Kivajazok egy kerek jénai tálat. Besamel mártást készítek, ezt összekeverem 4 dl tejföllel, 2 dl főzőtejszínnel, sózom, még belekeverek 4 tojás sárgáját.
A karfiolokat rózsáival fölfelé a tálba rakom és minden sort meglocsolok a mártással. Az utolsó legnagyobb adagot a tetején szépen eloszlatom.
150 oC-ra  előmelegített sütőbe teszem, 20 perc után a a hőfokot emelem 180 oC-ra és pirosra sütöm a tetejét.
Ha valaki szereti sajtot is keverhet a szószhoz.
Ha van maradék karfiol, csirke-. sertéspörkölt mellé is nagyon finom köret, mi szeretjük.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: