2012. február 28., kedd

Sült oldalas


A sült oldalas
Nem újdonság, de megosztom.
A megmosott oldalast közvetlenül sütés előtt sózom. Tepsibe teszem, zsírt teszek rá és 200 oC-ra előmelegített sütőbe hirtelen megpirítom mindkét oldalát, majd a hőfokot visszaveszem 150 oC-ra, kis vizet öntök alá (ha szükséges ezt időnként pótolom), továbbiakban inkább párolom, mint sütöm.
Ha már majdnem puha, egész köménymaggal megszórom a tetejét, megnézem elég sós-e (ha kell még sózom), a tűzhelyet magas hőfokra állítom és ropogósra sütöm.

Közben a megpucolt krumplit nagyobb darabokra vágom, megfőzöm sós vízbe, leszűrés után először a  hús zsírjával, majd vágott petrezselyemmel  kicsit átforgatom. Savanyúsággal tálalom, vagy savanyú káposztát pirítok mellé egy kis olajon. 

Nincsenek megjegyzések: