2012. február 28., kedd

Pizza


Fél kiló pizza-lisztből. fél csomag szárított élesztővel, kis sóval, langyos vízzel, 2 ek. olajjal lágy tésztát gyúrunk, 1-2 perc alatt kidolgozzuk. Nem kell keleszteni.
Tepsit sütőpapírrral kibélelünk, megkenjük olajjal , a tésztát lisztes kézzel szétnyomkodjuk  rajta.
1 üveg (kb. 2,5 dl) Bazsalikomos pizzaszószt szétosztok rajta, amire 20 dkg vékony csíkokra vágott sonkát (vagy ki mit szeret) szórok. Ezt jó sok reszelt sajttal beborítom és mehet a 150 oC-ra előmelegített sütőbe úgy fél órára. Szép pirosra sütöm.
Én nagyon szeretem a csípőset, ezért a pizza egy részére a paradicsom tetejére apróra vágott
                                                                                  csilipaprikát szoktam szórni.
.                            

Nincsenek megjegyzések: