2012. február 26., vasárnap

Giballa Kati konyhája:Csupa diós és meggyes piskóta


Posted by PicasaEzt a diós-meggyes piskótát, csak úgy "hasraütésszerűen" csináltam (persze a több is nagyjából így üzemel nálam :)))   Egy közepes  tepsire való:
 9 tojás sárgáját kikeverem  9  ek.vaníliás cukorral , 1 csomag sütőporral.. Hozzákeverek 40 dkg-nyi pépesre darált diót, (lehet rumot, vagy rumaromát is önteni bele) , 4 ek-nyi résteslisztet, 3 ek.olajat,óvatosan, kis adagokba  belekeverem a tojásfehérje felvert habját és tepsibe  simitom. Rászórok 1  üveg  jól  lecsöpögtetett meggybefőttet (persze megyszezonba jöhet a friss)  és 150 oC-ra (légkeverés) előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm (nem kiszáritani !!!!), de a tésztába tett olaj ez ellen is nyuj védelm 
Kockára vágva, vaníliás porcukorral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések: