2012. február 28., kedd

Sajmánia

Híres vagyok a sajtmániámról.
Mindig van itthon 7-8 féle sajt. Ezekből csinálok sajtkrémet, ami barnakenyérből készült piritóssal nagyon finom.

Két rész tejszínes tömlős krémsajt,1 rész márványsajt, 1-2 rész Pálpusztai (ki mennyire szereti az intenzív ízt, mert én nagyon), ezeket villával jól összetöröm, keverem és kis fedeles üvegtálkába a hűtőbe tartom, 3 hétig is eláll.

Camembert sajtot piritósra, főtt tésztára kis darabokba, rántva, vagy csak úgy magába egy kis szeletke                                                                                          éhhségűzőnek.

Trappista sajttal nem nagyon tudok újat mondani : rántva, szendvicsnek, melegszendvicsnek, reszelve főtt tésztára, rakott dolgokra, francia rakottkrumlira, sült húsra, töltött húsra, paprikába töltve, evés után egy-egy falatka is egészséges mert helyreállítja a száj pH értékét.
.


Különböző ízes sajtos keverékéből és vajból takaros golyókat formázni, ezeket apróra vágott petrezselyembe, őrölt borsba, pirospaprikába, durvára tört rózsaborsba, szinesborsba, zöldborsba lehet forgatni. Kiváló vendégváró ropogós kenyérrel, vagy pirítossal.

Füstölt sajtot szeretem főtt tésztákra, húsokra, pirítósra  Camembert sajttal együtt enni.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: