2012. február 28., kedd

Giballa Kati konyhája: Tepsis sajtos karaj


Egy tepsit kibélelek sütőpapirral

A karajszeleteket kloffolom, panírozom (én duplán szoktam panírozni, mert szeretem hogy "olyan jó bundás").  majd a tepsibe sorakoztatom. Minden darabra egy kis evőkanálnyi kacsazsír kupacot teszek.

150 oC-ra légkeverés) előmelegített sütőbe kb. 40 percig sütőm, 20 perc múlva fél csészényi vizet locsolok alá, hogy ne száradjon ki, mert a karaj nem egy szaftos hús.
40 perc után megfordítom, sajttal töltött zöld és erős paprikákat teszek mellé, közben alápakolok  karikára vágott burgonyát szépen elegyengetve. A húsok felét jó kupac reszelt sajttal megrakom, de lehet mindegyik sajtos, ha úgy jobban szeretjük. Még kb. 25 percig sütőm 170 oC-ra fölvéve.

Nincsenek megjegyzések: