GIBALLA KATALIN "Villám" KONYHÁJA Kedves Látogató! Itt tekintheted meg a receptes "könyvemet"! Ezt a blogot nem azoknak készítettem akik az újdonságokat, különleges ételeket, süteményeket keresik, hanem akik elfoglaltságuk- vagy kényelmi szempont miatt a gyorsan elő- és elkészíthető fogásokat szeretnének az asztalra tenni. Tudom, a receptjeim nem túl diétásak, de vallom, hogy együnk mindenből, amit szeretünk, szem előtt tartva a mértékletességet.
2012. február 28., kedd
Giballa Kati konyhája: Tepsis sajtos karaj
Egy tepsit kibélelek sütőpapirral
A karajszeleteket kloffolom, panírozom (én duplán szoktam panírozni, mert szeretem hogy "olyan jó bundás"). majd a tepsibe sorakoztatom. Minden darabra egy kis evőkanálnyi kacsazsír kupacot teszek.
150 oC-ra légkeverés) előmelegített sütőbe kb. 40 percig sütőm, 20 perc múlva fél csészényi vizet locsolok alá, hogy ne száradjon ki, mert a karaj nem egy szaftos hús.
40 perc után megfordítom, sajttal töltött zöld és erős paprikákat teszek mellé, közben alápakolok karikára vágott burgonyát szépen elegyengetve. A húsok felét jó kupac reszelt sajttal megrakom, de lehet mindegyik sajtos, ha úgy jobban szeretjük. Még kb. 25 percig sütőm 170 oC-ra fölvéve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése